guang gong china

Guang Gong

met zijn hellebaard

h34 b14 cm

 

 

 

 

 

 

opium pijpje

Art. 236

Kleine opiumpijp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

grote bronzen boeddha

 

 

Schitterende bronzen Groene Tara beeld.

Uniek qua formaat en detaillering.

Hoogte .. cm

breedte .. cm

diepte .. cm

006

 

 

006 Bronzen Kuan Yin

Klassieke afbeelding met fles

Hoogte 30 cm.

 

492

 

492 Wijnbekers.

Materiaal: brons

Groot en klein formaat.

Exacte replica van de drinkbekers uit keizer Qing periode 200 BC.

Een prachtstuk als decoratie!

 

494

 

 

494 Bronzen gallopperend paard.

Het paard wordt gedragen door een zwaluw, Dit symboliseerd de snelheid waarmee het zich veplaatst.

12 cm hoog.

Materiaal: Brons

achtergrond informatie bronzenpaard

 

495

 

495 Bronzen pot

Mooie decoratie of te gebruiken om wierook in te branden.

Ø 13 cm.

 

 

496

496 Mooie bronzen beker. Replica van archeologische vondsten uit de Qing periode

Ø 10 cm.

.

493

493

Kraanvogels op schildpad

h19 cm

515

515 Kraanvogels met lotus.

Materiaal brons.

Staan op een schildpad met drakenhoofd.

Symbool voor een sterk, lang en gelukkig leven samen

hoog 40 cm

 

 

 

gebedsmolen klein

 

Tibetaanse gebedsmolen

fijn bewerkt zilver en brons

ingelegde steentjes

25 cm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bronzen galopperend paard

 

paardOnder de verschillende  China's ambachtelijke meesterwerken, is het Bronzen galopperend paard uniek door zijn prachtige ontwerp. Het is een klassiek werk van oude Chinese esthetica.


Paarden waren het meest effectieve en snelste instrument in de oorlog, door het vergemakkelijken van het vervoer en  communicatie in het oude China. Een sterke cavalerie was ook zeer belangrijk in het verzet tegen de invasie van de Hunnen en het houden van de vrede in de noordelijke grens van de Han-dynastie (206BC-AD220). Mensen hadden de sterkste eerbied voor paarden op dat moment en beschouwde ze als symbolen van heiligheid, macht en de uitstekende prestaties van de natie. Als gevolg hiervan veel afbeeldingen, die nog steeds worden gevonden in Han sculpturen en kunstwerken. Onder de kunstwerken, is het meest opvallende  het Bronzen paard in galop.


Het meesterwerk werd opgegraven in 1969 in het Leitai Graf van de Oostelijke Han-dynastie (25-220) in Wuwei County, Gansu provincie. Het bronzen beeld is een beroemd representatief beeld van de Han-dynastie. Wuwei County kreeg veel bekendheid met de ontdekking van deze nationale schat.


Het beeld is 34.5cm hoog en 45cm lang. Het Bronzen paard is ontworpen in de vorm van een galopperende beweging met een hoef staand op een zwaluw. Het standpunt van het paard is uniek en zorgvuldig uitgebalanceerd. Het bronzen beeld, gemaakt ongeveer 2000 jaar geleden, is levendig en goed geproportioneerd. De positionering van de vier poten is realistisch en levensecht en krijgt veel lof van zowel binnenlandse als buitenlandse archeologen en kunstenaars. Elk deel van de sculptuur is delicaat ontworpen de symmetrie en de houding geeft een sterk gevoel van beweging.


In dit werk, combineerden Chinese oude ambachtslieden realisme en romantiek,  ingenieus geïntegreerd in het paard, de galop en vliegende zwaluw “met behulp van rijke fantasie”, originele concepten en bekwaam vakmanschap.


Het romantische beeld van de set, de zwaluw, "uit" de macht en kracht van het paard. Afgaand op de nauwkeurige balans van de sculptuur, moet het zwaarte punt serieus zijn berekend. Uit mechanische analyses blijkt dat het Bronzen galopperend paard een zwaartepunt vindt in de zwaluw, waardoor het standbeeld zijn stabiliteit krijgt


Het Bronzen galopperend paard behartigt de expressie van het "hemelse paard" in de Chinese legendes. Het standbeeld is van groot vakmanschap en een volledige expressie van de paardenfokkerij cultuur in de oude westelijke regio's van China. Het beeld is een symbool geworden van het Chinese toerisme en een vertegenwoordiger van kunst, dat weer de aloude culturele traditie van de Chinese natie en oosterse esthetiek aan de wereld brengt.


De culturele relikwie wordt nu bewaard in het Provinciaal Museum Gansu.

Terug naar bronzen paard
  Terug naar collectie overzicht